.

.

 Terms and Conditions of Use & Privacy Policy of the Race Hunt mobile app (for Polish language scroll down)

I. General provisions 


I.1.These terms of use (hereinafter referred to as the: “Terms of Use”) govern the use of the Race Hunt mobile application for iOS mobile devices (hereinafter referred to as the: “Application”).
I.2.The Terms of Use referred to above are regulations within the meaning of art. 8 of the act of 18 July 2002 on the provision of services by electronic means (i.e. Journal of Polish Laws 2013, item 1422).
I.3.The owner and Operator of the Application, as well as the provider of the services provided through it, is BASMA DDD Michał Wyszkowski with its registered office at Gorczewska 200A/205, 01-460 Warsaw, Poland (hereinafter referred to as the: “Operator”)
I.4.Services provided through the Application consist in particular in:

a) Making contact with other users of the application through a chatroom
b) Adding and sending invitations to meetings to other users
c) Browsing the profiles of active users in the area, including the make of the vehicle, displayed in a list,
d) Checking distances from users in the area that are displayed in the list.

IV.5.You can download the app from the online store – App Store (for iOS).
IV.6.Downloading the Application from the online store, as well as using the services offered through it, is free.
IV.7.The costs of the data transmission required to download, install, run and use the Application are borne by users on the basis of agreements entered into with telecommunications operators or other internet service providers. The Operator (within the meaning of the Terms of Use) shall not be liable for the fees charged for using data transmission necessary to use the Application. The Operator recommends that the Application users use an application or operating system functions that measure the transmission of data.
IV.8.The Application and any materials and information included therein, map solutions, selection and layout of content, logos, graphic elements presented in the Applications are subject to exclusive rights of the Operator or its business partners. The names of the vehicle manufacturers that are registered trademarks belong to authorized entities only, and their use in the Application (in particular by indicating the type of make owned by the User) is for information purposes only as far as the use is allowed, or in the event of the expiration of the right to the trademark held by users who add a photo with legally protected names of the vehicles they own.

II. Technical requirements and access rules


II.1.The Application is available to all mobile device users who meet the following technical requirements, who download it from the above-mentioned store and run it properly on the mobile device.
II.2.The device on which the Application is to be run must meet the following operating system requirements for the Application downloaded from the App Store: – iOS version 9.3.4 at least.
II.3.The User must activate the following device functions to run the Application properly:

a) Active internet connection – mobile network data,
b) Active GPS service – location,
c) Access to the photo gallery and camera,
d) Refreshing in the background,
e) Notifications.

II.4.At the first launch of the Application, the User must provide a unique nick (username) under which they will appear in it. Each user can use one nick at a time.
II.5.For the Application to function properly, it is necessary for the following to be made available in the user profile:

a) user name
b) chosen vehicle of the User
c) photo of the vehicle
d) distance from the User in a straight line

III. Optional application features

III.1.The User can integrate the Application with their social networking account – Facebook. However, such integration is optional and does not restrict other services provided through it.

IV. General terms of use of the application

IV.1.The Users are required to use the Application in accordance with applicable law, the Terms and Conditions of the App Store from which the Application was downloaded, as well as the principles of social coexistence, including general rules for the use of the Internet and mobile applications.
IV.2.The Users shall in particular:

a) Use the Application only in the scope of the functionalities it makes available to the User, in a way that does not interfere with the functionality of the Application installed on the User’s device, applications installed on other users’ devices, and the infrastructure supporting it,
b) Use the application in a way that does not cause inconvenience to any third party and the Operator, respecting their personal rights (including privacy right) and any other rights,
c) Use any information and materials made available through the Application only as permitted.

IV.3.The Users shall immediately inform the Operator of any violation of their rights in connection with the use of the Application.
IV.4.The use of the functionalities that enable putting any works within the meaning of the Copyright Act of 4 February 1994 (Polish Law) in the Application and making them available in the framework of the infrastructure referred to in IV.2 letter a, shall be deemed to be the same as the User’s declaration that the dissemination of the above-mentioned work will not infringe the rights of third parties in any way.

V. The Operator’s liability

V.1.The Operator supervises the technical functioning of the Application on a day-to-day basis, ensuring its proper operation. However, the Operator does not guarantee the availability of all functionalities of the Application, as well as their fault-free operation.
V.2.The User is using the Application voluntarily, at their own risk. The Operator is therefore not liable for:

a) Any kind of damage resulting from the Users’ infringing on any legal norms, third party rights, good morals or rules of social coexistence;
b) Any kind of damage resulting from the disruption of the Application, its interruption or malfunction;
c) Services, applications, websites of third-party providers, including those that use the infrastructure of the Application.

V.3.The Operator shall not be liable for limitations or technical problems in the ICT systems that are used by the users’ mobile devices and prevent or restrict the use of the Application and the services provided through it.
V.4.The Operator shall not be liable for the content provided by users;

VI. Termination of the use of the application

VI.1.The User may stop using the Application at any time, in particular if he does not accept the changes in these Terms of Use, the Privacy Policy or any subsequent modification of the Application. Discontinuing the use of the Application requires its deletion from the mobile device.
VI.2.Complete deletion of the account may be made only by written notification of the desire to completely stop using the Application, sent by e-mail to the Operator’s e-mail address  contact@racehunt.com. The notification shall be sent from the email account used for registration to the Application.
VI.3.If it is determined that the User engages in unlawful activities or violates the Terms of Use or the principles of social coexistence, or engages in activities that are detrimental to the justified interest of the Operator or its good name or the brand of the Application, the Operator may take all legal measures, including a limitation of the possible use of the Application and the services provided by it.
VI.4.The Operator reserves the right to suspend, at any time and for any reason, the operation of the Application, as well as the right to change, withdraw or add new services provided through it.

VII. Amendments and access to the Terms of Use

VII.1.The Operator shall have the right to change the contents of the Terms of Use.
VII.2.Amendments to the Terms of Use shall be announced each time by posting information on the amendment to the Terms of Use at http://www.racehunt.com/terms-privacy-policy/ for fourteen days.
VII.3.The amendments to the Terms of Use become effective after the period of time indicated in VII.2.
VII.4.During the period of time mentioned in VII.2, the User shall have the right to opt out of using the application without giving any reason.
VII.5.The Operator shall provide access to the Terms of Use via the link provided directly in the Application.
VII.6.If the User does not accept the changes to the Terms of Use, the User will not be able to use the full functionalities of the Application.

VIII. Complaints

VIII.1.Any complaints related to the activities of the Application and the provision of services through it, as well as questions concerning the use of the Application shall be sent to the Operator’s e-mail address contact@racehunt.com .
VIII.2.The text of the complaint shall include:

a) The name and model of the mobile device,
b) The current version of the operating system installed on the device,
c) A detailed description of the reason for the complaint,
d) The User’s nick or other data to identify them – when this is necessary to investigate the complaint.

VIII.3.The Operator shall process the complaint and inform the User by e-mail about how it shall be handled within 14 working days of receiving it. Where the data or information provided in the complaint is incomplete, the Operator shall ask the User to complete the complaint before processing it. The time for additional explanations provided by the User is not included in the time limit for the complaint.

IX. Privacy Policy

IX.1.The Administrator of personal data in the meaning of the Personal Data Protection Act of 29 August 1997 (Polish Law) is BASMA DDD Michał Wyszkowski with its registered office at ul. Górczewska 200A/205, 01-460 Warsaw (hereinafter referred to as the Administrator).
IX.2.The personal data of the Participants shall be processed based on the terms laid down by the Personal Data Protection Act of 29 August 1997 (Polish Law).
IX.3.Providing personal data is voluntary but is required for the use of the Application. Persons providing personal data have the right to request their correction or deletion.
IX.4.The personal data shall be processed for the period during which the User uses the Application, only for purposes related to the functionalities of the Application and to the activities of the Administrator, i.e.:

a) Providing communication between the Administrator and the User so that the Administrator can solve problems and optimize the services offered.
b) Achievement of the marketing objectives of the Administrator and its partners, including entrusting data of the above-mentioned partners for further processing for the same purposes, including the dissemination of commercial information by electronic means, in accordance with art. 2 item 2 of the act of 18 July 2002 on the provision of services by electronic means (i.e. Journal of Polish Laws 2016, item 1030, as amended) and art. 172 of the Telecommunications Act of 16 July 2004 (Journal of Polish Laws of 2004, no. 171, item 1800, as amended).

IX.5.The personal data shall be processed by the Administrator and its partners, and the data provided by the User on their public profile – also by other users.
IX.6.Notwithstanding the foregoing, the Administrator may, pursuant to art. 18 item 5 of the act of 18 July 2002 on the provision of services by electronic means, process data that characterize the way of using the services referred to in the Terms of Use (so-called operational data).

X. Final provisions

X.1 The relevant provisions of the Polish law, especially the Civil Code and the act of 18 July 2002 on the provision of services by electronic means, shall apply to the matters not regulated by these Terms of Use.
X.2 The Terms of Use shall become effective on 01.06.2017.


Regulamin oraz polityka prywatności aplikacji mobilnej Race Hunt

 

I. Postanowienia ogólne

I.1.Niniejszy regulamin (dalej: „Regulamin”) określa zasady korzystania z aplikacji mobilnej Race Hunt przeznaczonej na urządzenia mobilne z systemem operacyjnym iOS. ( dalej: Aplikacja”).
I.2.Regulamin o którym mowa w punkcie powyżej jest regulaminem w rozumieniu art. 8 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t.j. Dz. U. z 2013 r.,poz. 1422).
I.3.Właścicielem i Operatorem Aplikacji, a także usługodawcą świadczonych za jej pośrednictwem usług jest BASMA DDD Michał Wyszkowski z siedzibą na ul. Górczewska 200A/205, 01-460 Warszawa (dalej: „Operator”)
I.4.Usługi świadczone za pośrednictwem Aplikacji polegają w szczególności na:

a) Nawiązywaniu kontaktu z innymi użytkownikami Aplikacji za pomocą czatu,
b) Dodawaniu i wysyłaniu do innych użytkowników Aplikacji zaproszeń do spotkań
c) Przeglądaniu profili aktywnych użytkowników znajdujących się w okolicy, w tym informacji o marce pojazdu, wyświetlanych za pomocą listy,
d) Sprawdzaniu odległości od użytkowników znajdujących się w okolicy, wyświetlane za pomocą listy.

I.5.Aplikację można pobrać korzystając z internetowego sklepu – App Store (dla systemu iOS).
I.6.Pobranie Aplikacji z w/w sklepu internetowego, jak również korzystanie z oferowanych za jej pośrednictwem usług jest bezpłatne.
I.7.Koszty transmisji danych wymaganych do pobrania, instalacji, uruchomienia i korzystania z Aplikacji pokrywają jej użytkownicy we własnym zakresie na podstawie umów zawartych z operatorami telekomunikacyjnymi lub innym dostawcą Internetu. Operator (w rozumieniu regulaminu) nie ponosi odpowiedzialności za wysokość opłat naliczanych z tytułu wykorzystania transmisji danych niezbędnego do korzystania z Aplikacji. Operator zaleca użytkownikom Aplikacji korzystanie z aplikacji lub funkcji systemu operacyjnego polegających na pomiarze przesyłanych danych.
I.8.Aplikacja oraz wszelkie zawarte w niej materiały i informacje, rozwiązania mapowe, wybór i układ prezentowanych w ramach Aplikacji treści, logotypy, elementy graficzne stanowią przedmiot praw wyłącznych Operatora lub jego partnerów biznesowych. Wymienione w aplikacji nazwy producentów pojazdów będące zastrzeżonymi znakami towarowymi należą wyłącznie do uprawnionych podmiotów, a ich wykorzystywanie w aplikacji (w szczególności poprzez wskazanie typu marki posiadanego przez użytkownika) odbywa się w celach informacyjnych na zasadach dozwolonego użytku lub wobec wyczerpania prawa do znaku towarowego przez użytkowników, którzy dodają zdjęcie zawierające prawem chronione nazwy posiadanych przez siebie pojazdów.

II. Wymagania techniczne i zasady dostępu

II.1.Aplikacja dostępna jest dla wszystkich użytkowników urządzeń mobilnych spełniających wskazane poniżej wymagania techniczne, którzy pobiorą ją z w/w sklepu i prawidłowo uruchomią na urządzeniu mobilnym.
II.2.Urządzenie na którym ma zostać uruchomiona Aplikacja, spełniać musi następujące wymagania techniczne dotyczące systemu operacyjnego dla wersji Aplikacji pobranej z App Store: – iOS w wersji minimum 9.3.
II.3.Do uruchomienia i prawidłowego działania Aplikacji niezbędne jest aktywowanie następujących funkcji urządzenia:

a) Aktywne połączenie internetowe – dane sieci komórkowej,
b) Aktywną usługę GPS – położenie,
c) Dostęp do galerii zdjęć i aparatu,
d) Odświeżanie w tle,
e) Powiadomienia.

II.4.Przy pierwszym uruchomieniu Aplikacji użytkownik musi podać unikalny nick (nazwa użytkownika), pod którym będzie w niej występował. Każdy użytkownik może jednocześnie korzystać z jednego nicku.
II.5.W celu prawidłowego działania Aplikacji niezbędne jest, aby w profilu użytkownika były udostępnione:

a) nazwa użytkownika
b) wybrany pojazd użytkownik
c) zdjęcie pojazdu
d) odległość od użytkownika w linii prostej

III. Opcjonalne funkcje aplikacji

III.1.Użytkownik może zintegrować Aplikacje ze swoim kontem na portalu społecznościowym – Facebook. Integracja taka jest jednak opcjonalna i nie ogranicza pozostałych usług świadczonych za jej pośrednictwem.

IV. Ogólne zasady korzystania z aplikacji

IV.1.Użytkownicy są zobowiązani do korzystania z Aplikacji w sposób zgodny z obowiązującym prawem, Regulaminem oraz regulaminem sklepu App Store, z którego Aplikacja została pobrana, a także z zasadami współżycia społecznego, w tym ogólnymi zasadami korzystania z sieci Internet i aplikacji mobilnych.
IV.2.Użytkownicy są zobowiązani w szczególności do:

a) Korzystania z Aplikacji wyłącznie w zakresie udostępnianych przez nią użytkownikowi funkcji, w sposób nie zakłócający funkcjonowania Aplikacji zainstalowanej na urządzeniu użytkownika, Aplikacji zainstalowanych na urządzeniach innych użytkowników oraz obsługującej ją infrastruktury,
b) Użytkowania z aplikacji w sposób nieuciążliwy dla wszelkich osób trzecich oraz Operatora, z poszanowanie dóbr osobistych w/w (w tym prawa do prywatności) i wszelkich innych przysługujących im praw,
c) Korzystania z wszelkich informacji i materiałów, udostępnionych za pośrednictwem Aplikacji, jedynie w zakresie dozwolonego użytku.

IV.3.Użytkownicy są zobowiązani do natychmiastowego poinformowania Operatora o każdym przypadku naruszenia ich praw w związku z korzystaniem z Aplikacji.
IV.4.Korzystanie przez Użytkownika z funkcjonalności pozwalających na zamieszczanie w Aplikacji oraz udostępniania w ramach infrastruktury, o której mowa w IV.2 lit a jakichkolwiek utworów w rozumieniu ustawy z dnia 04 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych każdorazowo uznawane jest za tożsame z oświadczeniem przez Użytkownika, iż rozpowszechnienie w/w utworu nie naruszy w jakikolwiek sposób praw osób trzecich.

V. Odpowiedzialność Operatora

V.1.Operator prowadzi bieżący nadzór nad technicznym funkcjonowaniem Aplikacji, zapewniając poprawność jej działania. Operator nie gwarantuje jednak stałej dostępności wszystkich funkcjonalności Aplikacji, jak również ich bezbłędnego działania. V.2.Użytkownik korzysta z Aplikacji dobrowolnie, na własną odpowiedzialność. Tym samym Operator nie ponosi odpowiedzialności za:

a) Wszelkiego rodzaju szkody będące skutkiem naruszenia przez użytkowników jakichkolwiek norm prawnych, dóbr osób trzecich, dobrych obyczajów bądź zasad współżycia społecznego;
b) Wszelkiego rodzaju szkody związane z zakłóceniami działania Aplikacji, przerw w jej działaniu bądź jej nieprawidłowego działania;
c) Usługi, aplikacje, serwisy internetowe, których dostawcami są osoby trzecie, w tym także korzystające z infrastruktury Aplikacji.

V.3.Operator nie ponosi odpowiedzialności za ograniczenia lub problemy techniczne w systemach teleinformatycznych, z których korzystają urządzenia mobilnie użytkowników, a które uniemożliwiają lub ograniczają użytkownikom korzystanie z Aplikacji i oferowanych za jej pośrednictwem usług.
V.4.Operator nie ponosi odpowiedzialności za treści udostępniane przez użytkowników;

VI. Zakończenie korzystania z aplikacji

VI.1.Użytkownik może w dowolnym czasie zaprzestać z korzystania z Aplikacji, w szczególności wówczas, gdy nie zaakceptuje zmian wprowadzonych w niniejszym Regulaminie, Polityce Prywatności lub każdej kolejnej modyfikacji Aplikacji. Zaprzestanie z korzystania z aplikacji wymaga jej usunięcia z urządzenia mobilnego.
VI.2.Całkowite usunięcie konta może nastąpić jedynie poprzez pisemne zgłoszenie chęci całkowitego zaprzestania korzystania z Aplikacji drogą mailową do Operatora na adres e-mail contact@racehunt.com. Zgłoszenie powinno być dokonane z konta e-mail użytego przy rejestracji do Aplikacji.
VI.3.W przypadku stwierdzenia, że użytkownik dopuszcza się działań niezgodnych z prawem lub Regulaminem, albo naruszających zasad współżycia społecznego lub godzących w usprawiedliwiony interes Operatora lub w jego dobre imię bądź też markę Aplikacji, Operator może podjąć wszelkie prawem dozwolone działania, w tym ograniczyć możliwość korzystania przez użytkownika z Aplikacji i świadczonych za jej pośrednictwem usług.
VI.4.Operator zastrzega sobie prawo do zawieszenia, w dowolnym czasie i z dowolnych przyczyn działalności Aplikacji, a także prawo zmiany, wycofania lub dodania nowych usług świadczonych za jej pośrednictwem.

VII. Zmiana i dostęp do regulaminu

VII.1.Operator uprawniony jest do zmiany treści Regulaminu.
VII.2.Zmiany w Regulaminie będą każdorazowo ogłaszane poprzez publikowanie informacji o zmianie Regulaminu na stronie http://www.racehunt.com/terms-privacy-policy/ przez czternaście dni.
VII.3.Zmiany w regulaminie wchodzą w życie po upływie terminu wskazanego w VII.2.
VII.4.W okresie, o którym mowa w VII.2, użytkownik uprawniony będzie do rezygnacji z korzystania z aplikacji bez podania przyczyny.
VII.5.Operator zapewni dostęp do Regulaminu za pośrednictwem odsyłacza zamieszczonego bezpośrednio w Aplikacji.
VII.6.Jeśli użytkownik nie zaakceptuje zmian w regulaminie, nie będzie mógł korzystać z pełnych funkcjonalności aplikacji.

VIII. Reklamacje

VIII.1.Wszelkie reklamacje związane z działalnością Aplikacji oraz świadczeniem za jej pośrednictwem usług, a także pytania dotyczące korzystania z Aplikacji należy kierować do Operatora na adres poczty elektronicznej contact@racehunt.com .
VIII.2.Reklamacja powinna zawierać w swej treści:

a) Nazwę i model urządzenia mobilnego,
b) Aktualną wersję systemu teleinformatycznego zainstalowanego na urządzeniu,
c) Dokładny opis i powód reklamacji,
d) Nick użytkownika bądź inne dane pozwalające na jego identyfikację – w sytuacji, gdy w/w konieczna będzie do rozpoznania reklamacji.

VIII.3.Operator rozpatruje reklamację oraz informuje użytkownika, za pomocą poczty elektronicznej, o sposobie jej rozpatrzenia w terminie 14 dni roboczych od dnia jej otrzymania. W sytuacji gdy podane w reklamacji dane lub informacje są niepełne, Operator zwraca się, przed rozpatrzeniem reklamacji, do użytkownika o jej uzupełnienie. Czas udzielenia dodatkowych wyjaśnień przez użytkownika nie jest wliczony w termin rozpatrzenia reklamacji.

IX. Polityka prywatności

IX.1.Administratorem danych osobowych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych jest BASMA DDD Michał Wyszkowski z siedzibą na ul. Górczewskiej 200A/205, 01-460 Warszawa (dalej jako Administrator).
IX.2.Przetwarzanie danych osobowych Uczestników odbywać się będzie na zasadach przewidzianych ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
IX.3.Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny, lecz jest niezbędne do korzystania z Aplikacji. Osobom udostępniającym dane osobowe przysługuje prawo domagania się ich poprawienia oraz żądania usunięcia.
IX.4.Dane osobowe przetwarzane będą przez okres korzystania z użytkownika z Aplikacji, jedynie w celach związanych przedmiotowo z funkcjonalnościami Aplikacji oraz działalnością prowadzoną przez Administratora, tj. w ramach:

a) Zapewnienia kontaktu pomiędzy Administratorem i użytkownikiem w ramach rozwiązywania przez Administratora problemów i optymalizacji oferowanych usług.
b) Realizacji celów marketingowych Administratora oraz jego partnerów, włącznie z powierzaniem danych ww. partnerom do dalszego ich przetwarzania w tożsamych celach, w tym do rozpowszechniania informacji handlowej drogą elektroniczną, zgodnie z art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. 2016 r., poz 1030 ze zm.) oraz art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800 ze zm.)

IX.5.Dane osobowe przetwarzane będą przez Administratora oraz jego partnerów, a w odniesieniu do danych udostępnianych przez użytkownika na jego publicznym profilu – także przez innych użytkowników.
IX.6.Niezależnie od powyższego, Administrator może, na podstawie art. 18 ust. 5 Ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, przetwarzać dane charakteryzujące sposób korzystania z usług, o których mowa w Regulaminie (tzw. dane eksploatacyjne).

X. Postanowienia końcowe

X.1 W sprawach nieregulowanych niniejszym Regulaminem zastosowanie mają odpowiednie przepisy prawa polskiego, a w szczególności Kodeksu Cywilnego oraz Ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
X.2 Regulamin obowiązuje od dnia 01.06.2017.